Historia

Seuran toiminta alkoi kun korealainen lajin mestari ja ammattivalmentaja Dong Kun Chun (nykyisin 7 dan musta vyö) järjesti ensimmäisen alkeiskurssin Toijalassa 1990. Mestari Chunin muutettua vuonna 1997 USA:han hänen työtään seuran päävalmentajana jatkoi korealainen ammattivalmentaja Hyun Chul Oh (6 dan). Mestari Oh muutti pois Suomesta vuonna 2000 jolloin valmennusvastuut jaettiin seuran omien valmentajien kesken. Tällä hetkellä mestarien Chunin ja Oh:n alkuperäisiä oppilaita on mukana seuran toiminnassa vielä muutamia.


Harrastustoiminta

Seuran yhteisharjoituksissa käy kaikenikäisiä harrastajia lapsista varttuneisiin saakka. Laji sopii lähes kaikille. Harrastuksen aloittamisen alaikärajaksi suositellaan noin 10-12 vuoden ikää, mutta nuoremmatkin voivat osallistua vanhempien kanssa. Yläikärajaa sitä vastoin lajin aloittamiseen ei ole. Vyöarvoista ja taidoista ei kilpailla, kukin voi, ja saa harjoittaa lajia omaan tahtiinsa. Seuraan pääsee mukaan yksinkertaisesti vain tulemalla seuran harjoituksiin. Seuran yhteisharjoituksia on keskimäärin kolme kertaa viikossa vuoden ympäri. Yhteisharjoituksissa harjoitellaan monipuolisesti itsepuolustus-, käsi- ja potkutekniikoita, sekä ottelutekniikkaa, unohtamatta venyttelyä ja kuntoliikuntaa. Kilpailijoille on lisäksi omat ottelutreenit. Seura tukee harrastajien kouluttautumista eri urheilujärjestöjen tai Suomen Taekwondoliiton järjestämillä erilaisilla valmennuskursseilla, esim. juniorivalmennuskoulutus ja kilpavalmennuskoulutus. Seurassa suoritetut mustan vyön arvot (dan / poom) rekisteröidään maailman taekwondoliiton päämajassa Kukkiwonissa Etelä-Koreassa.


Kilpailutoiminta

Seura osallistuu aktiivisesti lajin kilpailuihin kisamenestystäkin on tullut. Seuraan on tullut eri ottelijoiden toimesta lukuisia SM-mitaleita niin nuorten kuin aikuisten sarjoista. Seuran ottelijoita on ollut useasti Suomen eri maajoukkueissa.
Copyright (c)2021,  Toijalan Tae Kwon Do Chun ry